AGERPRES a devenit agenţia de voiaj a directorilor Ghiboi şi Durleci

Postat la: 03.03.2015 09:26

Directorul general și directorul general- adjunct ai Agenției Naționale de Presă Agerpres, Alexandru Giboi si Dan Cristian Durleci, au transformat institutia de presa in propria lor agentie de voiaj. Astfel, lunar cei doi directori, numiti de PSD, efectueaza deplasari in strainatate pe cheltuiala Agerpres, fiind insotiti de fiecare data de catre o sublterna favorita din redactie.

Astfel, s-a ajuns ca agentia sa deconteze lunar in jur de 5.000 de euro pentru deplasarile externe in „interes de serviciu" ale tandemului Ghiboi- Durleci si a ziaristele lor preferate. Ca urmare a acestor cheltuieli pentru confortul directorilor Ghiboi si Durleci, la inceputul acestui an, Agerpres a renuntat la abonamentul si colaborarea extrem de fructuoasa cu Associated Press care dura inca de pe vremea lui Ceausescu. Mai trebuie precizat ca dupa 1990, Associated Press a ajuntat foarte mult Agrepres-ul cu bani si logistica pentru ca agentia de presa romaneasca sa se adapteze si doteze la standarde internationale. Acum, au venit cei doi politruci- Ghiboi si Durleci parasutati de PSD si au intors spatele renumitei agentii Associated Press.

Siteul aktual24.ro a anuntat recent ca directorul general Alexandru Giboi și directorul general- adjunct Dan Cristian Durleci ai Agerpres au încasat venituri, pe lângă salariile de la Agerpres, și din poziția de consilier al Partidului Social Democrat și respectiv din poziția de consilier al europarlamentarului PSD Minodora Cliveti. Ei incaseaza lunar bani si din partea social-democratilor, desi legea prevede ca Agerpres trebuie sa fie "independenta editorial.

"In declaratia de avere pe 2014 a directorului general, Alexandru Giboi, pe langa salariul incasat de la agentie apar si venituri primite din partea Partidului Social Democrat. Anul trecut, Giboi a avut si calitatea de "consilier" al PSD, functie pentru care a fost retribuit cu 3.798 de lei. Suma ar putea sa para insignifianta, insa asta arata ca directorul general al Agerpres a pastrat legaturi stranse cu PSD. Alexandru Giboi a fost propus direct de Victor Ponta pentru aceasta functie in februarie 2013, data pana la care fusese seful biroului de presa al PSD", notează siteul aktual24.ro.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu